Photoshoot & Interview

Op gedichtendag 2015 werd er in de Esquire extra aandacht besteed aan woordkunst door spoken word artiest en dichter Justin Samgar te interviewen over zijn favoriete gedichten van Jules Deelder, Toon Hermans en Lucebert. Hierbij hoorde natuurlijk ook een photoshoot.

Interview & photoshoot #EsquireNL
Photography: Mark Groeneveld
Styling: Pieter van Loon
Make up: Alexandra Borcila

Justin Samgar

Justin Samgar begon in 2009 met optreden bij een Utrechtse poetryslam die hij ook won. Waarna hij jaren voor BNN en 3FM als huisdichter van diverse radio en tv-programma’s heeft gewerkt.

Bij zijn optredens als spoken word artiest op de meeste grote festivals in Nederland werd hij vaak begeleid door muzikanten, dj’s en producers. Zo heeft hij al samengewerkt met het Nederlands Blazers Ensemble, Cello Octet Amsterdam, DJ Isis, Kubus, Dialoque en vele anderen. Sinds 2017 treed hij alleen nog maar op als SpaceAgePoetry, een act waarbij hij slowtechno en spoken word combineert.

Daarnaast heeft hij  zijn hele carrière fulltime in opdracht geschreven en opgetreden als spoken word artiest en dichter voor commerciële evenementen en campagnes. In 2017 begon hij dan ook Spoken Agency, een storytelling agency met bijna 20 artiesten waarmee hij spoken word en storytelling commercieel inzet. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *