Spoken Word Sessies

Op 28 september 2019 lanceerde Human op NPO 2 Extra de Spoken Word Sessies, opgenomen in de gangen en zalen van het monumentale Concertgebouw in Amsterdam. Spoken word artiest Justin Samgar draagt zijn werk voor over de pianomuziek van Qeaux Qeaux Joans met het fotogenieke Concertgebouw als achtergrond.

Ruimteschipper 2.0 met Qeaux Qeaux Joans

Samen met Qeaux Qeaux Joans op de vleugel brengt Justin Samgar zijn spoken word tekst Ruimteschipper 2.0 ten gehore in Het Concertgebouw Amsterdam.

TEKST

Ik dring zachtjes door de sferen
Moeder aarde laat ik achter ook al vind ze het oneerlijk
De zwaartekracht van andermans gedachten
kan me niet meer weerhouden
Ik ben opgestegen om van jullie allemaal te houden
Planeten, zonnen, manen, sterrenstelsels en universums
ontstaan in de zwarte gaten van mijn hersens
terwijl ik drijf door de ruimte op mijn verzen
kijk ik niet meer achterom naar kleine mensjes
die langzaam verdwijnen in de verte
Ik dans door je dampkring zonder gevaren te beseffen
Van Venus tot Cassiopeia en Andromeda
ben ik de Alpha die op zoek is naar zijn Omega
Een eega die om haar as draait met donkere bewegingen
Halo’s, nevels, tekens en sterrenbeelden
die wij samen delen terwijl we steeds verder spelen
Ben jij die ene of 1 van die vele unieke zusterplaneten

De spiralen en patronen worden een gewoonte
Donkere materie en energie verdelen en bewegen je hemelse bodem
Gas, vast, vloeistof en je cellen worden ingesloten
maar ik hou het liever open
Ik ben een psychonaut op zoek naar wat me is verboden
Mijn woorden reizen voort in hoofden die ik heb bewogen
Dus ik wil jou omdat ik ben bevlogen maar ik ga door tot het hoogste

Justin Samgar

Justin Samgar begon in 2009 met optreden bij een Utrechtse poetryslam die hij ook won. Waarna hij jaren voor BNN en 3FM als huisdichter van diverse radio en tv-programma’s heeft gewerkt.

Bij zijn optredens als spoken word artiest op de meeste grote festivals in Nederland werd hij vaak begeleid door muzikanten, dj’s en producers. Zo heeft hij al samengewerkt met het Nederlands Blazers Ensemble, Cello Octet Amsterdam, DJ Isis, Kubus, Dialoque en vele anderen. Sinds 2017 treed hij alleen nog maar op als SpaceAgePoetry, een act waarbij hij slowtechno en spoken word combineert.

Daarnaast heeft hij  zijn hele carrière fulltime in opdracht geschreven en opgetreden als spoken word artiest en dichter voor commerciële evenementen en campagnes. In 2017 begon hij dan ook Spoken Agency, een storytelling agency met bijna 20 artiesten waarmee hij spoken word en storytelling commercieel inzet. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *