1790 Views |  Like

Eerst even voorstellen

Er staat behoorlijk wat werk op deze website dus daarom eerst even voorstellen…

Justin Samgar is een spoken word artiest die aan het begin van zijn carrière huisdichter werd voor BNN en 3FM. Getriggerd door dit succes begon hij te dichten in opdracht voor media, campagnes en evenementen met zijn onderneming PoetryPusher.

poetrypusher

Woorden en muziek
Sinds 2009 heeft Justin Samgar zijn spoken word op festivals en theaters in Nederland en België laten horen. Als artiest heeft hij vaak de samenwerking opgezocht met muzikanten. Zowel met elektronische muziekproducers als Arjuna Schiks en Killing Skills als met klassieke muzikanten zoals strijkersensemble Fuse, Cello Octet Amsterdam en het Nederlands Blazers Ensemble.

Theater en verhalen
In 2014 en 2015 heeft Justin met zijn poëtische cabaretshow gespeeld op plekken als De Kleine Komedie, Stukafest, Bijlmerparktheater en meer. Dit ging samen met de 1ste uitgave van zijn sprookjesbundel die net als zijn show ‘De Absolute Waarheid’ als titel droeg. In 2016 is ‘De Absolute Waarheid – herziene uitgave’ gelanceerd.

Ondernemend schrijven en spreken
Met zijn onderneming PoetryPusher schrijft en presenteert Justin Samgar sinds 2010 creatieve tekst in opdracht voor campagnes, media en events. Zo was hij nieuws- en huisdichter bij BNN, bracht hij serenades voor bn-ers in de Freaknacht met Giel van Beelen maar fleurt hij met zijn woorden ook de events op van Moët & Chandon, Bijenkorf, illy en vele anderen. Op symposia en congressen is Justin Samgar een graag geziene huisdichter en spreker.

Organiseren en ontwikkelen
Het eerste event dat hij in 2009 zelf organiseerde was een poetryslam tussen dichters en rappers genaamd De Woordmeester. Daarna heeft Justin van 2011-2013 de PoetryLounge georganiseerd, een jamsessie tussen muzikanten en woordkunstenaars in diverse theaters, broedplaatsen en festivals in de Randstad. In 2014 verzorgde hij de programmering van Grootse Woorden in De Kleine Komedie met theateracts en woordkunstenaars.

In 2015 is hij begonnen met #houdjemonddichter. Een event in musea en exposities waarin de verbinding tussen woordkunst en andere kunst wordt gezocht. Ook is hij in dit jaar samen met Wordbites gestart aan een event in Radion A’dam genaamd Radiator Spoken Word x Electronica. Beiden worden eind 2016 afgesloten.

Justin Samgar boeken als huisdichter of artiest kan via
info@poetrypusher.com