381 Views |  Like

Inspiratie voor een huisdichter

Hoe bedoel je een dichter in opdracht
voor bedrijven, media en evenementen?
Met dat elitaire en literaire ambacht
kun je toch helemaal nergens gaan venten
voor al je wittebroodnodige centen?

Inspiratie voor een huisdichter

“Als fulltime bedrijfs- en huisdichter wordt mij regelmatig gevraagd waar ik de inspiratie vandaan haal (en de betaalde opdrachten).

Als ik voor een symposium, seminar of ander evenement gevraagd wordt om een poëtische samenvatting of presentatie te maken, kan ik namelijk niet over mijn persoonlijke zielenroerselen gaan schrijven. Dat moet je ook niet willen denk ik.. maar dat terzijde.

Ik hou van kinds af aan ontzettend veel van verhalen en taal in het algemeen. Woorden zijn in mijn ogen altijd instrumenten geweest waar je de wereld om je heen mee kan ontdekken en zelfs vormen. Iedereen heeft weer andere verhalen, waarvan jij ook kleine deeltjes meeneemt in jouw eigen verhaal.

Omdat ik altijd op zoek ben naar nieuwe verhalen, begeef ik me het liefst in zoveel mogelijk verschillende werelden met de meest uiteenlopende mensen. Mensen met een verhaal. Mensen die gezamenlijk aan een doel werken, aan een verhaal dat groter is dan zij zelf. Mensen die dingen willen weten, dingen willen doen of juist vertellen en vieren dat ze iets hebben gedaan.

Of ik nou meewerk aan de campagne van een nieuw product, een company story vertel bij een feestelijke opening of het hele seminar samenvat in een gedicht, er is altijd een verbinding. Als ik die verbinding tussen de mensen en mij kan vinden dan ben ik geïnspireerd. Die verbinding is altijd inspiratie voor een huisdichter.”

Justin Samgar

PoetryPusher Portfolio

Justin Samgar boeken als huisdichter of artiest kan via
info@poetrypusher.com