Justin Samgar

Justin Samgar is een verhalenverteller die, nadat hij in 2009 een lokale poetryslam heeft gewonnen, aan het begin van zijn carrière huisdichter werd bij BNN en 3FM voor diverse radio- en tv-programma´s. Getriggerd door dit succes begon hij fulltime te dichten in opdracht voor media, bedrijven en evenementen met zijn onderneming PoetryPusher.

poetrypusher

Woorden en muziek
Sinds 2009 heeft Justin Samgar zijn verhalen, poëzie en spoken word op vele festivals, podia en theaters in Nederland en België laten horen. Als woordkunstenaar heeft hij vaak de samenwerking opgezocht met muzikanten. Zowel met elektronische muziekproducers als Arjuna Schiks en Killing Skills als met klassieke muzikanten zoals strijkersensemble Fuse, Cello Octet Amsterdam, Nederlands Blazers Ensemble en vele anderen.

Theater en verhalen
In 2014 en 2015 heeft Justin met zijn poëtische cabaretshow gespeeld op plekken als De Kleine Komedie, Stukafest (5steden), Bijlmerparktheater en meer. Dit ging samen met de 1ste uitgave van zijn sprookjesbundel die net als zijn show ‘De Absolute Waarheid’ als titel droeg. In 2016 zal ‘De Absolute Waarheid – herziene uitgave’ worden gelanceerd met nieuwe gedichten, verhaaltjes en vormgeving.

Ondernemend schrijven en spreken
Met zijn onderneming PoetryPusher schrijft en presenteert Justin Samgar sinds 2010 gedichten/verhalen in opdracht voor bedrijven, media en events. Zo was hij nieuws- en huisdichter bij BNN, bracht hij serenades voor bn-ers in de Freaknacht met Giel Beelen maar fleurde hij met zijn woorden ook de events op van Moët & Chandon, Bijenkorf, Tiffany & Co, Paul Smith, illy en vele anderen. Op symposia en congressen is Justin Samgar een graag geziene huisdichter en spreker.

Organiseren en ontwikkelen
Het eerste event dat hij in 2009 zelf organiseerde was een poetryslam tussen dichters en rappers genaamd De Woordmeester. Daarna heeft Justin van 2011-2013 de PoetryLounge georganiseerd, een jamsessie tussen muzikanten en woordkunstenaars in diverse theaters, broedplaatsen en festivals in de Randstad. In 2014 verzorgde hij de programmering van Grootse Woorden in De Kleine Komedie met theateracts en woordkunstenaars.

In 2015 is hij begonnen met #houdjemonddichter, een event op het Rokin A’dam waarin de verbinding tussen woordkunst en andere kunst wordt gezocht. Ook heeft hij tot  en met 2016 samen met Wordbites aan een spokenword-podium gewerkt in Radion A’dam genaamd Radiator.

 

social reporter

Photography by Colin Hill Imagery

Media

Media waarin PoetryPusher is verschenen zijn o.a. Spuiten & Slikken (BNN), Dichter bij het Nieuws (101TV), de Freaknacht (3FM), EditieNL (RTL4), Jan rijdt rond (NCRV), Virus (Radio 4), Opium (Radio 4), FunX-radio, Esquire, de Playboy, het Parool, de Highlife, Beau Monde en CODE magazine.

Evenementen

Festivals en evenementen waar deze dichter heeft opgetreden zijn de FHM Buurmeisje vh jaar finale 2011, het JFK-magazine Gala 2012, Lowlands, Mysteryland, de Parade Amsterdam & Utrecht, de Museumnacht Amsterdam & Utrecht, de Uitmarkt, Stukafest, Into the Woods festival, Amsterdam Open Air, Soenda-festival, Noorderzonfestival, Magneetfestival, Buiten Westen, Kwakoe festival, Ruigoord, Buitenspelen, NMH, FNY, het Droomfestival, Shoeless, Oord, Global Mala, Indian Summer en vele andere.

Podia

Andere podia waar Justin Samgar zijn woorden mocht laten horen zijn De Kleine Komedie, Theater Bellevue, Podium Mozaiek, Paradiso, Concertgebouw Amsterdam, Bitterzoet, North Sea Jazz Club, Panama, Odeon, the Sugarfactory, MC Theater, Theaterfabriek Amsterdam, Stedelijk Museum, Tropenmuseum, the Grand Amsterdam, Grand Hotel Krasnapolsky, hotel Okura, Podium Mozaïek, Pllek, het Sieraad, Roest, pakhuis de Zwijger, Rotterdamse Schouwburg, de Bird, Theater Zuidplein en stadsschouwburg Utrecht.