KARAKTER – een album en een show

Na een aandachtig maakproces tijdens de lockdown gaf Justin Samgar de Verteller in 2022 een spoken word album uit met de naam KARAKTER. Dit deed De Verteller in samenwerking met componist Rui Reis Maia die elke tekst heeft versterkt met zijn cinematische muziek.

Na 7 geslaagde try-outs start 4 juni 2023 de KARAKTER-tour geïnspireerd op dit album. Voor deze live show wordt Justin Samgar bijgestaan door Avi Kishna op de sarod en Deniz Kavafoglu op de handpan. Deze twee muzikanten hebben compleet nieuwe muziekstukken ontwikkeld die deze spoken word show goed aanvullen.

Een voorstelling met verhalen, poëzie en muziek waarin Justin vertelt over zijn opvoeding en ontsnapping uit een sekte. De voorstelling gaat over het omgaan met verlies, het opbouwen van een nieuwe identiteit, zingeving en de kracht van woorden. Maar de show gaat ook over hoe Justin Samgar sindsdien (en zeker tegenwoordig) polariserend sektegedrag herkent in zowel de politiek als de maatschappij.

Bij het tv-programma Op De Planken op NPO Start kun je een interview en teaser van deze muzikale theatershow zien. Op het YouTube-account van De Verteller kun je zijn spoken word video’s bekijken en op zijn Instagram-account blijf je op de hoogte van nieuwe verhalen en optredens.

De speeldata voor de KARAKTER show kun je vinden op linktr.ee/justinsamgar

KARAKTER
Tekst & spel: Justin Samgar de Verteller
Muziek: Avi Kishna & Deniz Kavafoglu
Regie: Stephanie Louwrier

Bekijk op YouTube


Wat vertelt de KARAKTER-show?

In 2022 is Justin druk bezig geweest met het ontwikkelen van een theatershow gebaseerd op het KARAKTER-album. Dit heeft hij gedaan met de hulp en feedback van Stephanie Lauwrier als regisseur. De grote lijn van het verhaal richt zich op genezing. Hoe maak je je leven beter als alles uitzichtloos lijkt? Als antwoord op deze grote vraag kan Justin in de theatershow alleen maar vertellen over zijn eigen weg waarvan hij een aantal hoogte- en dieptepunten laat zien. Hij laat het publiek zien hoe vanuit een kleine wereld een grotere wereld voor jezelf kunt maken.

Met muzikale begeleiding van Avi Kishna op sarod en Deniz Kavafoglu op handpan.

Waar gaat het KARAKTER-album over?

Het gaat over het opbouwen van een nieuw leven nadat je denkt alles van je afgepakt is. Het gaat over de liefde die alles kan overwinnen. Het gaat over het vinden van een schat die precies op het punt ligt waar jij het diepst in de put zit. KARAKTER verbindt en geeft hoop aan mensen. Het raakt en beweegt en is vooral poedelnaakt. Het album bevat dertien persoonlijke verhalen die een reis beschrijven vanuit de hel van Justin’s herinneringen, dwars door het louterende vagevuur door naar de hemel op aarde die hij voor zichzelf heeft gecreëerd. Het album bestaat uit drie onderdelen:

  • Inferno
  • Purgatorio
  • Paradiso

Contact opnemen