Na een aandachtig maakproces tijdens de lockdown gaf Justin Samgar de Verteller in 2022 een spoken word album uit met de naam KARAKTER. Dit deed De Verteller in samenwerking met componist Rui Reis Maia die elke tekst heeft versterkt met zijn cinematische muziek. Het album bevat dertien persoonlijke verhalen die een reis beschrijven vanuit de hel van Justin’s herinneringen, dwars door het louterende vagevuur door naar de hemel op aarde die hij voor zichzelf heeft gecreëerd.

In 2023 start de theatertour geïnspireerd op dit album. De cinematische muziek wordt daarin meegenomen en bijgestaan door live muzikanten. Tot die tijd kun je het album luisteren op Spotify en andere streamingsdiensten. Op het YouTube-account van De Verteller kun je zijn spoken word video’s bekijken en op zijn Instagram-account blijf je op de hoogte van nieuwe verhalen en optredens.

De eerste try outs voor de KARAKTER theatershow zijn te bezoeken op:

17 januari om 20:30 in het Torpedotheater te Amsterdam
https://www.torpedotheater.nl/voorstellingen/info/2665/justin-samgar-de-verteller-karakter

27 januari om 19:45 in de Kempenaerstudio te Amsterdam
https://www.podiumwesterdok.nl/nieuwwerk/

5 februari om 16:00 in de Handpan Studio op de Distelweg 78 te Amsterdam.
https://www.chipta.com/tickets/event/58840/karakter-try-out/

26 februari om 17:00 in de Salon op Ruigoord te Amsterdam
https://www.chipta.com/tickets/event/58621/karakter-try-out/

KARAKTER
Tekst & spel: Justin Samgar de Verteller
Muziek: Avi Kishna & Deniz Handpan Kavafoglu
Regie: Stephanie Louwrier

Bekijk op YouTube


Waar gaat dit KARAKTER-album over?

Het gaat over het opbouwen van een nieuw leven nadat je denkt alles van je afgepakt is. Het gaat over de liefde die alles kan overwinnen. Het gaat over het vinden van een schat die precies op het punt ligt waar jij het diepst in de put zit. KARAKTER verbindt en geeft hoop aan mensen. Het raakt en beweegt en is vooral poedelnaakt. Het album bestaat uit drie onderdelen:

  • Inferno
  • Purgatorio
  • Paradiso

INFERNO

Hier vertelt Justin hoe je net als hij kunt ontsnappen uit een religieuze sekte. Maar ook hoe je de cirkel van huiselijk geweld na generaties kunt doorbreken met empathie. Hoe armoede en eenzaamheid kunnen leiden tot criminaliteit. Hoe je je hart kunt laten stelen door een inbreker. In het diepst van de vlammen vertelt Justin zelfs over depressie en obsessieve gedachten over moord en zelfverminking.

PURGATORIO

De Verteller keert naar binnen, observeert zijn oude zeer en wordt de vader van het kind in zichzelf. Door zijn grootste angsten uit te spreken merkt hij dat ze minder in hem leven. Hij ziet met het ouder worden steeds meer de humor van zijn lijden in en steekt er de draak mee. Hij probeert meer te genieten van het leven en zoekt daarin de balans. De minnaar in hem groeit.

PARADISO

Engelen op trompetten, wietwolken, liefde van vrouwen en dankbaarheid voor alle ellende die is doorstaan. Inzichten over hoe Justin zover is gekomen en een uitzicht vanaf een hogere plek die meer als thuis voelt. Het podium is de grond waar De Verteller verder groeit en verbinding zoekt met andere vertellers en luisteraars. Liefde. Amen.

KARAKTER – DE THEATERSHOW

In 2022 is Justin druk bezig geweest met het ontwikkelen van een theatershow gebaseerd op het KARAKTER-album. Dit heeft hij gedaan met de hulp en feedback van Stephanie Lauwrier als regisseur. De grote lijn van het verhaal richt zich op genezing. Hoe maak je je leven beter als alles uitzichtloos lijkt? Als antwoord op deze grote vraag kan Justin in de theatershow alleen maar vertellen over zijn eigen weg waarvan hij een aantal hoogte- en dieptepunten laat zien. Met begeleiding van de muziek van Rui Reis Maia maar ook de live muzikanten Avi Kishna op sarod en Deniz Kavafoglu op handpan.

Contact opnemen