Want create site? With Free visual composer you can do it easy.

Toen Justin Samgar in 2009 ontdekte dat optreden met zijn eigen woordkunst hetgeen was waar hij zijn carrière op verder wilde bouwen, werd hij vrijwel direct een creatief ondernemer. Hoe kom je als dichter of spoken word artiest aan een normaal inkomen? Van je bundelverkoop of féé voor optredens moet je het als kunstenaar meestal niet hebben.

Waar het voor Justin begon als sidekick/huisdichter bij Spuiten & Slikken (BNN) ging hij verder met in opdracht schrijven en presenteren. Hij benaderde andere media als creatieve columnist maar begon ook voor festivals en commerciële evenementen concepten te verzinnen waar hij zijn woordkunst in kwijt kon.

Na een aantal jaar kreeg hij door dat de evenementensector en ook de reclamewereld bepaalde behoeften heeft waar Justin met zijn woordkunsten in kan voorzien.  Dit heeft hij tot aan 2017 zelfstandig ontwikkeld, uitgevoerd en verbeterd voordat hij Spoken Agency oprichtte. Met dit agency biedt hij nu dezelfde diensten aan maar dan naast hemzelf ook uitgevoerd door andere podiumkunstenaars en (spoken word) artiesten. Hoe kom je als dichter of spoken word artiest aan een normaal inkomen? Van je bundelverkoop of féé voor optredens moet je het als kunstenaar meestal niet hebben.

Voor de evenementensector biedt hij met Spoken Agency het volgende aan:

  • Welkomstserenade 
  • Spoken word openingsact
  • Productpresentatie (ook huisstijl of missie)
  • Een ode aan werknemer/collega
  • Intermezzo
  • Live wrap up
  • Sneldichters voor bezoekers 

Voor de reclamewereld biedt hij met Spoken Agency het volgende aan:

  • Creative copywriting
  • Music production
  • Spoken word voice over

Inmiddels is Spoken Agency uitgegroeid tot een agency dat meerdere artiesten van werk voorziet en heel duidelijk zijn plek aan het innemen is in de commerciële markt.  Justin Samgar is de eerste in Nederland (en misschien zelfs de wereld) met een agency als deze en bouwt rustig door om de positie van marktleider ook in de toekomst te behouden.

Wil je meer weten over Spoken Agency of Justin Samgar als creatief ondernemer? Neem dan gerust contact op via 06 28 43 24 59 of info@spokenagency.nl..

Wedstrijden, talks en interviews
2012 – 2014 Talks voor Face 2 Face – HCC Amsterdam over business voor creatives
2013 – Talk voor Dialogues House over cultureel ondernemen
2014 – Finalist Creatief Ondernemer vh Jaar 
2016 – Talk voor Pakhuis De Zwijger over Fuck Ups
2018 – Interview voor Dutch Cowboys over Spoken Agency
2019 – Finalist Fonk50 Creative Agencies 
2020 – Talk voor Pakhuis De Zwijger over talentontwikkeling voor artiesten
2020 – Interview voor RTL Z over een carrière als woordkunstenaar.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.