8448 Views |  Like

Spoken Word Opera

Tijdens het Entrée Late Night Café in Het Concertgebouw werd er een lastminute mini spoken word opera ten gehore gebracht in het thema Breaking News.

Dit was een onderdeel van het spokenword-optreden dat Justin Samgar i.s.m. muzikanten heeft laten horen deze avond. Met de begeleiding van Myrthe van de Weetering op viool, Niek KleinJan op vibrafoon en Tom Wolfs op klarinet mocht Justin deze avond openen met muzikale poëzie over 200 jaar Napoleon, brekende vliezen, de natuur, de kosmos en het met elkaar naar buiten kijken.

 

spoken word opera

Als klap op de vuurpijl was er een samenwerking met Rick van Veldhuizen die een mini spokenword opera voor dit gezelschap componeerde. Er werd met elkaar gekozen voor het thema vluchtelingen en het al bonte gezelschap kreeg ook nog vocale ondersteuning van Mathilde Wantenaar. Het stuk heet ‘Als de wind nu fluistert’ en vertelt vijf meningen die als stemmen van de oorlog door wind zijn gedragen.

 

Justin Samgar boeken als artiest kan via
info@poetrypusher.com

 

Als de wind nu fluistert

Als de wind nu fluistert zegt ze:
Ik ben de oorlog
die in stemmen woedt

De beelden op mijn schermen
komen steeds harder binnendringen.
De kinderen zijn aan het verdrinken
en de moeders gillen doordringend.

Ik ben de oorlog
die in stemmen woedt

Dat wij ‘opgeruimd staat netjes’ zeggen
als we horen dat er veel ’t loodje leggen,
maakt ons nog geen sadistische racisten.

Ik ben de oorlog
die in stemmen woedt

Het zou toch niet zo kunnen zijn
dat de EU-politiek deze ramp niet aankan
en iedere vluchteling in Europa verschijnt?

Ik ben de oorlog
die in stemmen woedt

Ik sterf voor mijn gedachten
en probeer andersdenkenden mee te nemen
omdat alleen degenen
die met mij meedenken verdienen te leven.

Ik ben de oorlog
die in stemmen woedt

Ik kan niet kiezen tussen kwaden
en wil alleen maar mijn geliefden
in veiligheid bewaren. Ik wil adem..
om te leven.. ergens.

Ik ben de oorlog
die in stemmen woedt
Ik ben oorlog