Van poëzie bestaan er net zo veel definities als dat er dichters zijn. Voor Justin Samgar is poëzie vooral de kracht van verbeelding en verbinding door middel van woordkunst. Het is één van de creatieve disciplines die is

terug te vinden in zijn teksten. Maar voor velen is poëzie iets ongrijpbaars en intellectueels. Aan de andere kant schrijven er elk jaar miljoenen Nederlanders gedichten voor familie en vrienden of gewoon voor zichzelf. 

Justin schrijft al sinds zijn twaalfde jaar verwoede pogingen tot verhalen, liedjes en gedichten. Zelf had Samgar nooit durven dromen dat mensen hem een dichter of een schrijver zouden noemen. Maar nadat hij bij zijn 1ste optreden meteen een prijs won op een Poetry Slam en een maand later huisdichter was bij BNN voor een wekelijkse 800.000 kijkers op nationale televisie.. durfde hij zichzelf wel dichter en schrijver te noemen. Hij is in 2010 toen al snel verhuisd van Almere naar Amsterdam en is toen fulltime voor een carrière als spoken word artiest, schrijver en dichter gegaan.

Sindsdien heeft hij niet alleen op veel literaire en culturele podia in Nederland en België gestaan maar heeft Justin Samgar ook in 10 jaar tijd meer dan 600 gedichten in opdracht geschreven voor talkshows, personeelsfeesten, symposia, seminars, commercials, festivals, aftermovies en meer. Zijn eigen favoriete gedichten, verhaaltjes, versjes, liedjes, columns en spoken word teksten heeft Justin in een bundel verzameld. 

Deze noemde hij schertsend De Absolute Waarheid (herziene uitgave) en gaf hij in 2015 in eigen beheer uit om te verkopen bij optredens en via social media.  Daarna heeft hij anderhalf jaar opgetreden in diverse theaters met een poëtische cabaretshow die was gebaseerd op deze bundel en ook dezelfde naam droeg.

Wil je meer weten over Justin Samgar als dichter of schrijver of wil jij hem boeken? Neem dan gerust contact op via 06 28 43 24 59 of info@spokenagency.nl.