Justin Samgar is naast Blaxtar, Babs Gons en enkele anderen één van de meest ervaren spoken word pioniers in Nederland. De Verteller beoefende het gebruik van woordkunst al op de nationale televisie in 2010. Dit was al ver voordat hij en het grootste deel van Nederland wisten wat spoken word eigenlijk is. Naarstig op zoek naar podia om op te treden kwam hij vaak tussen dichters, rappers, acteurs en muzikanten te staan. De samenwerking met muziek en theater voelt voor hem dan ook als een tweede natuur. Door letterlijk honderden uren aan podiumervaring is de performance van Justin Samgar er eentje die je altijd bijblijft.

SPOKEN WORD ZIEN EN BELUISTEREN

Spoken word artiest Justin Samgar de Verteller is te zien en horen op onder andere:

  • Festivals
  • Nachtclubs
  • Poppodia
  • Radio
  • Social Media
  • Theaters
  • TV

BLIJF OP DE HOOGTE VAN DE NIEUWSTE SPOKEN WORD

Nieuwe verhalen zijn te vinden op zijn persoonlijke accounts:

Ben je geïnteresseerd in het boeken van Justin Samgar als spoken word artiest? Neem vrijblijvend contact op via de onderstaande button.

Contact opnemen

WAT IS SPOKEN WORD?

Spoken word is in de jaren ‘70 ontstaan vanuit de ‘black culture’ in de Verenigde Staten en bekender geworden door zijn duidelijke link met hiphop die ook uit deze invloedrijke cultuur komt. In de basis is het simpelweg het overbrengen van persoonlijke of maatschappelijke verhalen op een creatieve en ritmische manier.

Bij een goede spoken word performance is er volgens Justin Samgar sprake van een heilige drie-eenheid, namelijk: ritme, stemgebruik en lichaamstaal versterken het verhaal en prikkelen de luisteraar fysiek.

HET SAMENBRENGEN VAN VERSCHILLENDE KUNSTVORMEN

De inhoud en urgentie van het verhaal raakt iemand emotioneel. Het intellect van het publiek wordt aangesproken door de creativiteit van de tekst. Spoken word zorgt voor een verhaal dat binnen komt bij het publiek. Het is de ideale manier om je gevoelens en emoties te vertalen en te uiten. Zo laat spoken word toe om kunstvormen als poëzie, theater, rap, zang, comedy en schrijven met elkaar te vermengen. Bekijk een aantal voorbeelden van hoe Justin Samgar zijn woordkunst tot uiting brengt.

SPOKEN WORD ARTIEST JUSTIN SAMGAR DE VERTELLER

Ik gebruik hier en daar humor in mijn teksten, maar ik ben ook zeker niet bang om over gevoelens en gedachten te spreken. Mijn stijl van spoken word is het beste te omschrijven als een combinatie van poëzie, muziek, storytelling en proza. Ik zie mijzelf het liefst als een creatieve storyteller die alles inzet om verhalen zo duidelijk mogelijk over te brengen.” – Justin Samgar de Verteller.

SPOKEN WORD VOORBEELD

Sinds 2010 is Justin fulltime aan het werk als woordkunstenaar. Hij is het levende bewijs dat je spoken word op vele manieren kunt vormgeven. Het belangrijkste voor hem is om de verbinding te maken met zichzelf en het publiek. Zijn leven en zijn woord- en podiumkunst staan in het teken van het ontdekken en delen van zijn verhalen en karakter. De Verteller werkt samen met muzikanten, filmmakers, designers en andere (spoken word) kunstenaars en creatievelingen om die verhalen tot leven te brengen.

Als het iets te maken heeft met creatief schrijven of presenteren dan heeft Justin het gedaan. Bekijk hieronder een greep uit zijn portfolio:

Op 21-3-2022 is het spoken word album KARAKTER van Justin Samgar uitgekomen. Een album waarin zijn verhalen en teksten worden ondersteund door de filmische muziek van Rui Reis Maia. Later dat jaar is Justin ook gestart met het werken aan een theatertour waarin hij een live show ten gehore brengt. De muziek van het album krijgt live ondersteuning van muzikanten. In de aanloop naar het album verschenen er ook 3 EP´s en spoken word video´s die alvast de toon zetten.

LUISTER OP SPOTIFY BEKIJK OP YOUTUBE

SPOKEN WORD OPTREDENS VAN JUSTIN SAMGAR

Sinds 2010 heeft Justin de Verteller op meerdere podia opgetreden als spoken word artiest. Vaak alleen maar ook regelmatig met live-muzikanten.

HOOGTEPUNTEN OPTREDENS

Seizoen 2010 – Spuiten & Slikken – BNN
2010 – Lowlands – Ogononogobar
2010 t/m 2017 – Mysteryland
2010 t/m 2012 – Dichter bij het Nieuws – 101TV
2011 – Nacht van de Poëzie – Tivoli
2011 – TV Lab – NPO
2011 t/m 2013 – Giel Beelen – 3FM
2012 – TedxChange  Amsterdam
2014 – Paradiso – Dichter bij de Dichter
2014 – De Kleine Komedie – Grootse Woorden
2016 – Luxor Theater – Van Dale Spoken Awards
2017, 2018 – ADE – Doka, OT301
2018, 2019 – Het Concertgebouw – Entree Late Night
2019 – Spoken Word Sessies – Omroep Human
2019 – Schiphol – TedxSalon

SPOKEN WORD WEDSTRIJDEN

2010 – Finalist NK Poetry Slam 2010
2011 – Finalist NK Poetry Slam 2011
2015 – Finalist Spoken Awards 2015

UITGAVES EN RELEASES

2013 – Release SpaceAgePoetry EP – PoetryLounge
2014 – Release SpaceAgePoetry EP – Triptiek
2015 – Uitgave dichtbundel/audioboek – De Absolute Waarheid
2015 t/m 2017 – Theatertour – De Absolute Waarheid
2017 – Release SpaceAgePoetry EP – Sputnik
2019 – Release SpaceAgePoetry EP – Ophiuchus
2022 – Release Justin Samgar EP – Inferno
2022 – Release Justin Samgar EP – Purgatorio
2022 – Release Justin Samgar EP – Paradiso
2022 – Release Justin Samgar album – KARAKTER
2022 – Try Outs – KARAKTER
2023 – Theatertour – KARAKTER

SPACEAGEPOETRY – HET ALTER EGO VAN JUSTIN SAMGAR

Als spoken word artiest richt Justin zich met zijn Nederlandstalige werk op de Nederlandse theaters en literatuurpodia. Met zijn alter ego SpaceAgePoetry combineert hij ook Engelstalige spoken word met elektronische muziek. De zeer dansbare shows van SpaceAgePoetry zijn gemaakt in combinatie met een voice-transformer en een dj in clubs, raves en festivals met elektronische muziek. Meer informatie hierover is te vinden op de pagina van SpaceAgePoetry.

DE MOGELIJKHEDEN VAN SPOKEN WORD

De mogelijkheden op het gebied van woordkunst zijn grenzeloos. Ontdek wat spoken word artiest Justin Samgar nog meer voor jouw feest, speelstuk of programma kan doen.

SPOKEN WORD ARTIEST INHUREN

Wil je graag meer weten over de mogelijkheden van spoken word en ben je nieuwsgierig naar wat Justin voor jou kan beteken? Neem gerust contact op om te kijken hoe woordkunst is toe te passen op jouw event.

Contact opnemen

VEELGESTELDE VRAGEN SPOKEN WORD

Heb je nog vragen over spoken word? Bekijk dan onze veelgestelde vragen hieronder. Als je vraag er niet tussen staat, kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

WAT IS SPOKEN WORD?

Eigenlijk zegt de naam het al. Spoken word is Engels voor ‘gesproken woord’. Hierbij ligt de nadruk op de voordracht, de ‘delivery’ van de tekst. Een spoken word artiest draagt zijn tekst op creatieve wijze voor aan zijn publiek. Spoken word is een kunstvorm die wordt gekenmerkt door het overbrengen van persoonlijke, maatschappelijke verhalen op een creatieve en ritmische manier.

WAT IS EEN SPOKEN WORD ARTIEST?

Een spoken word artiest is iemand die met spoken word een publiek weet te bespelen en te raken. Het is een podiumkunstenaar die zijn teksten live voordraagt aan een publiek. Door gebruik van ritme en variatie in energie gaat de tekst een eigen leven leiden. In feite schildert een spoken word artiest een schilderij, maar dan met woorden.

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN SPOKEN WORD EN SLAM POETRY?

Slampoetry is meer gericht op de performance van poëzie, vaak in een wedstrijdvorm. Spoken word is breder dan poëzie. Ze hebben beiden ook een andere oorsprong. Slampoetry is ontwikkeld om poëzie populairder onder jongeren te maken. Spoken word is ontstaan in de jaren ´70 vanuit ‘black culture’ in de Verenigde Staten en bekender geworden door zijn duidelijke link met hiphop die uit deze zelfde invloedrijke cultuur komt.

WAARVOOR KAN IK SPOKEN WORD GEBRUIKEN?

Spoken word is erg veelzijdig. Je kan het voor ontelbaar veel thema’s gebruiken. Daarom is het ook multi-inzetbaar. Of het nu om een reclame gaat, een film of een voordracht tijdens een congres, spoken word geeft in iedere toepassing iets extra’s. Het geeft een kunstzinnige, creatieve draai aan het geheel. Wil je weten of jouw project geschikt is voor spoken word? Neem dan contact op.

WAAROM WORDT SPOKEN WORD STEEDS POPULAIRDER?

Hiphop heeft veel gedaan voor het populairder maken van creatieve teksten en voordrachten. Spoken word is onlosmakelijk verbonden met hiphop. Spoken word is net als rapmuziek erg veelzijdig. Er is ruimte voor iedereens verhaal en iedereens creativiteit. Het is een tool om een ieders stem te laten horen en moeilijke thema´s bespreekbaar te maken.

WAT IS EEN SPOKEN WORD DICHTER?

Een spoken word dichter heet ook wel een poetry slammer, slammer of podiumdichter. Het is een dichter die zijn poëzie (live) voordraagt aan een publiek. Door gebruik van ritme en variatie in energie gaat de tekst een eigen leven leiden. In feite schildert een spoken word dichter een schilderij, maar dan met woorden.

WAARVOOR KAN IK SPOKEN WORD GEBRUIKEN?

Spoken word is erg veelzijdig. Je kan het voor ontelbaar veel thema’s gebruiken. Daarom is het ook multi-inzetbaar. Of het nu om een reclame gaat, een film of een voordracht tijdens een congres, spoken word geeft in iedere toepassing iets extra’s. Het geeft een kunstzinnige, creatieve draai aan het geheel. Wil je weten of jouw project geschikt is voor spoken word? Neem dan contact op.