Want create site? With Free visual composer you can do it easy.

Justin Samgar is één van de ervaren spoken word pioniers in Nederland. Hij beoefende het gebruik van woordkunst al op de nationale televisie in 2010. Dit was al ver voordat Justin en het grootste deel van Nederland wisten wat spoken word eigenlijk is. Naarstig op zoek naar podia om op te treden kwam hij vaak tussen dichters, rappers, acteurs en muzikanten te staan. De samenwerking met muziek en theater voelt voor hem dan ook als een tweede natuur. Door letterlijk honderden uren aan podiumervaring is de performance van Justin er eentje die je altijd zal bijblijven.

Spoken word artiest Justin Samgar is te zien/horen op onder andere:

  • Festivals
  • Raves
  • Bedrijfsfeesten
  • Culturele podia
  • Theaters
  • Nachtclubs
  • Radio
  • TV programma’s

Ben je op zoek naar een spoken word artiest? Neem vrijblijvend contact op via de onderstaande buttons.

Bel 06-28432459 Contact opnemen

Wat is spoken word?

Spoken word is in jaren 70 ontstaan vanuit ‘black culture’ in de Verenigde Staten en bekender geworden door zijn duidelijke link met hiphop die uit deze zelfde invloedrijke cultuur komt. In de basis is het simpelweg het overbrengen van informatie via gesproken woorden. Wanneer je dieper gaat nadenken over de manier van spreken, dan kun je de efficiëntie van spoken word versterken. Zo kun je informatie in een bepaald ritme vertellen om de aandacht van je publiek vast te houden. Ook zijn zinnen die rijmen makkelijker te onthouden. Op deze manier zijn er diverse kunstvormen te bedenken die vorm geven aan het gesproken woord. Het resultaat is dat mensen aandachtiger luisteren en dat informatie beter wordt opgeslagen. Het is daarnaast erg leuk om naar te luisteren.

Spoken word is de ideale manier om je gevoelens en emoties te vertalen en te uiten. Zo laat spoken word toe om kunstvormen als poëzie, theater, rap, zang, comedy en schrijven met elkaar te vermengen. Bekijk een aantal voorbeelden van hoe Justin Samgar zijn woordkunst tot uiting brengt.

Spoken word artiest Justin Samgar

Ik gebruik hier en daar humor in mijn teksten, maar ik ben ook zeker niet bang om over gevoelens en gedachten te spreken. Mijn stijl van spoken word is het beste te omschrijven als een combinatie van poëzie, muziek, storytelling en proza. Ik zie mijzelf het liefst als een creatieve storyteller die alles inzet om verhalen zo duidelijk mogelijk over te brengen. In opdracht diverse teksten en performances creëren voelt voor mij dan ook als de mooiste uitdaging.

 
 

Spoken word voorbeeld

Al meer dan 10 jaar is Justin Samgar fulltime aan het werk als woordkunstenaar. Justin bewijst dat spoken word op vele manieren vormgegeven kan worden. Hij doet vele culturele optredens en werkt daarnaast aan creatieve opdrachten voor diverse commerciële organisaties. Zo houdt hij zich bezig met op maat gemaakte performances voor bedrijfsfeesten en productpresentaties. Daarnaast verzorgt hij het schrijven en inspreken van poëtische social media teksten en commercials.

Als het iets te maken heeft met creatief schrijven of presenteren dan heeft Justin het gedaan. Bekijk hieronder een greep uit zijn portfolio:

Spoken word optredens van Justin Samgar

Sinds 2010 heeft Justin Samgar op meerdere podia opgetreden als spoken word artiest. Het portfolio bestaat uit onder andere:

Hoogtepunten optredens

Seizoen 2010 – Spuiten & Slikken – BNN 
2010 – Lowlands – Ogononogobar
2010 t/m 2017 – Mysteryland 
2010 t/m 2012 – Dichter bij het Nieuws – 101TV 
2011 – Nacht van de Poëzie – Tivoli 
2011 – TV Lab – NPO
2011 t/m 2013 – Giel Beelen – 3FM
2012 – TedxChange  Amsterdam
2014 – Paradiso – Dichter bij de Dichter 
2014 – De Kleine Komedie – Grootse Woorden
2016 – Luxor Theater – Van Dale Spoken Awards
2017, 2018 – ADE – Doka, OT301 
2018, 2019 – Het Concertgebouw – Entree Late Night 
2019 – Spoken Word Sessies – Omroep Human 
2019 – Schiphol – TedxSalon

Wedstrijden

2010 – Finalist NK Poetry Slam 2010
2011 – Finalist NK Poetry Slam 2011
2015 – Finalist Spoken Awards 2015

Uitgaves en releases

2013 – Release SpaceAgePoetry EP – PoetryLounge 
2014 – Release SpaceAgePoetry EP – Triptiek 
2015 – Uitgave dichtbundel/audioboek – De Absolute Waarheid 
2015 t/m 2017 – Theatertour – De Absolute Waarheid 
2017 – Release SpaceAgePoetry EP – Sputnik 
2019 – Release SpaceAgePoetry EP – Ophiuchus

De mogelijkheden van spoken word

De mogelijkheden op het gebied van woordkunst zijn grenzeloos. Ontdek wat spoken word artiest Justin Samgar nog meer voor jouw feest, speelstuk of programma kan doen:

Sinds 2017 is hij gestart met Spoken Agency, waar hij meerdere spoken word diensten aanbiedt met een divers assortiment aan artiesten. 

Spoken word artiest inhuren

Wil je graag meer weten over de mogelijkheden van spoken word en ben je nieuwsgierig naar wat Justin voor jou kan beteken? Neem gerust contact op om te kijken hoe woordkunst op jouw event toegepast kan worden.

Bel 06-28432459 Contact opnemen

Veelgestelde vragen spoken word

 

Heb je nog vragen over spoken word? Bekijk dan onze veelgestelde vragen hieronder. Als je vraag er niet tussen staat, kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Wat is spoken word?

Eigenlijk zegt de naam het al. Spoken word is Engels voor ‘gesproken woord’. Hierbij ligt de nadruk op de voordracht, de ‘delivery’ van de tekst. Een spoken word schrijver of dichter draagt zijn tekst op creatieve wijze voor aan zijn publiek, of dat nu voor een live publiek is, of opgenomen voor audio of video.

Wat is een spoken word dichter?

Een spoken word dichter wordt ook wel poetry slammer, slammer of podiumdichter genoemd. Het is een dichter die zijn poëzie (live) voordraagt aan een publiek. Door gebruik van ritme en variatie in energie gaat de tekst een eigen leven leiden. In feite schildert een spoken word dichter een schilderij, maar dan met woorden.

Wat is het verschil tussen spoken word en slam poetry?

Slam poetry duidt echt de fysieke, live voordracht van een spoken word dichter aan een publiek. Spoken word kan je terugvinden in veel meer settings. Denk bijvoorbeeld aan een voice-over of stemacteur in reclames, of een gedeelte spoken word in een muziekstuk.

Waarvoor kan ik spoken word gebruiken?

Spoken word is erg veelzijdig. Je kan het voor ontelbaar veel thema’s gebruiken. Daarom is het ook multi-inzetbaar. Of het nu om een reclame gaat, een film of een voordracht tijdens een congres, spoken word geeft in iedere toepassing iets extra’s. Het geeft een kunstzinnige, creatieve draai aan het geheel. Wil je weten of jouw project geschikt is voor spoken word? Neem dan contact op.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.