Justin Samgar de Verteller is een spoken word artiest, podiumkunstenaar, schrijver, dichter, storyteller, theatermaker, woordkunstenaar, spreker of hoe je hem ook wilt noemen. Uiteindelijk is hij een verteller.

Justin Samgar is een spoken word artiest die sinds 2010 optreedt op festivals en in clubs, theaters en zelfs bedrijfsevenementen. De inhoud van zijn werk is hartverruimend en poedelnaakt met zowel kwetsbare als humoristische momenten. Zijn performance is ritmisch en meeslepend. De warme woorden en verhalen klinken als muziek in je oren en daarom is het ook niet gek dat hij vaak samenwerkt met muzikanten en producers in allerlei genres. Naast zijn optredens organiseert hij ook spoken word cursussen, – evenementen en runt hij een commercieel agency voor spoken word artiesten. Volgens Justin hebben verhalen de kracht om mensen met elkaar te verbinden. Dit is zijn levenswerk geworden.

Contact opnemen

De kracht van persoonlijke verhalen

Justin zijn persoonlijke verhalen leggen gevoeligheden bloot maar zijn juist door hun kwetsbaarheid krachtig. Je onthoudt hem ook door zijn sympathieke stemgeluid en het hypnotiserende ritme in zijn voordracht. Maar wie is Justin Samgar de Verteller nu echt? Wat heeft hij te vertellen?

Opgegroeid in een sekte stond hij vanaf zijn 6de op het podium te spreken. Hij zou net als zijn vader predikant worden. Hij ontsnapte uit deze gemeenschap op zijn 16de en pas jaren later vond hij zijn thuis op het podium als spoken word artiest en verhalenverteller. Justin heeft een sterk analytisch vermogen en is een onafhankelijke denker.

Hij gebruikt elementen van poëzie, theater, comedy en muziek maar zijn podiumkunst is grensoverschrijdend. Hij duikt met gemak van de ene wereld in de andere. Zo staat hij in snachts in de club te dichten op techno-muziek, om de volgende avond in het Concertgebouw op te treden met een klassiek ensemble en de dag daarop weer te spreken op een seminar van één van de grootste bedrijven in Nederland.

Spoken word artiest

Op 6 december 2009 trad Justin voor het eerst op met zijn zelfgeschreven werk. Dit was bij een Poetry Slam in Utrecht, die hij ook won. Als spoken word artiest en podiumdichter heeft hij inmiddels al een jarenlange podiumervaring. Van TEDx, Lowlands, DTRH en Mysteryland tot Het Concertgebouw, Paradiso, De Kleine Komedie en Luxor. Om maar een handjevol te benoemen van de vele optredens in zowel Nederland, als in België, Duitsland en Frankrijk.

Zijn ego is in de loop der tijd zo gegroeid dat De Verteller deze uit pure noodzaak in tweeën heeft moeten splitsen. Te weten: Justin Samgar en SpaceAgePoetry (SAP). (Voor de lezer die dit serieus nam. Het was een soort van grapje.)

Justin Samgar

Nederlandstalige spoken word die in het theater en op literatuurpodia thuis hoort. Beeldende verhalen over momenten die uit het leven zijn gegrepen. Vaak in samenwerking met muzikanten en componisten. Het doel van Justin Samgar is dat je iets voelt van binnen dat je in beweging brengt. Hij heeft daarom het archetype van ‘De Minnaar’.’

SpaceAgePoetry (SAP)

Meertalige woordkunst op elektronische muziek voor in de clubs en festivals. Mysterieuze teksten die hypnotiserend vertellen over de ondoorgrondelijkheid van het universum. Vaak in samenwerking met internationale producers en artiesten. Het doel van SpaceAgePoetry is om je onbewust te manipuleren met toverspreuken terwijl je danst op de muziek. SAP draagt daarom het archetype van ‘De Magiër’.

Voice over

Misschien herken je zijn gezicht als de huisdichter van diverse programma’s bij BNN, 3FM en andere omroepen. Misschien herken je zijn stem als de voice-over van de Menzis-campagne en andere tv-commercials. Of herken je zijn spoken word performances die hij regelmatig op maat maakt voor commerciële en culturele organisaties zoals Het Stedelijk en Omroep Human tot aan Moët & Chandon, Esquire, Hunkemöller, Microsoft en meer.

Woordkunsternaar

Er is een nog grotere kans dat je hem helemaal nog niet kent. Maar op deze website kan je alles over Justin Samgar de Verteller vinden. Over zijn eigen muziekalbums, theatershows, video’s, optredens en over zijn vele creatieve samenwerkingen.

Contact opnemen